Verduurzamen met LED panelen

Door Lamp​verlichting Online - op 26-07-2024
Verduurzamen met LED panelen

Ledlampen zijn niet meer weg te denken. Ze zijn energiezuinig, beschikken over een lange levensduur en verhogen de veiligheid in huis. LED panelen zijn de perfecte manier om jouw woning verder te verduurzamen. Toch bestaat er ook nog veel onduidelijkheid over. Met deze blog hopen we dieper in de wereld van LED verlichting te duiken en leggen we uit hoe deze kunnen bijdragen aan een duurzame woning.

LED panelen in huis

Bij LED panelen denken veel mensen direct aan het verlichten van kantoren en andere openbare gebouwen. Het is immers een slimme manier om snel meer licht in een grote oppverlakte te krijgen. Ook in huis kunnen LED panelen volgens Lamp Verlichting Online echter prima worden gebruikt. Bijvoorbeeld in de garage of op zolder. Ook in de badkamer en keuken zien we ze steeds vaker terug. Houd er wel rekening mee dat het plafond hier wel op berekend moet zijn. Het licht wordt heel egaal verspreidt, waardoor je van goed licht beschikt tijdens het werken of bij andere bezigheden. Nog een groot voordeel is dat je niet direct in het licht kijkt, hetgeen wat bijvoorbeeld bij TL-verlichting vaak wel het geval is. Hierdoor geniet je van egaal en rustgevend licht.

Energiezuinig

De belangrijkste reden om voor LED panelen te kiezen is omdat ze heel energiezuinig zijn. Ze verbruiken duidelijk minder energie dan bijvoorbeeld halogeen- of gloeilampen. Als je dergelijke lampen nog altijd in huis gebruikt, kun je veel winst behalen door deze te vervangen voor ledlampen. Wanneer je een traditionele TL-buis vervangt voor een LED paneel, levert dit een besparing van maar liefst 75% op! Dat merk je dus gegarandeerd aan je energierekening.

Lange levensduur

LED panelen zijn niet alleen zeer energiezuinig, maar beschikken ook nog eens over een enorme lange levensduur. Er zijn zelfs panelen die tientallen jaren mee kunnen. Dat biedt meerdere voordelen. In de eerste plaats omdat je zo ongelooflijk veel geld bespaart in de aanschaf van verlichting, maar ook omdat je zo minder vaak de lampen in huis hoeft te vervangen. Dit is helemaal handig op plekken waar je minder goed bij kunt komen.

Makkelijk te onderhouden

Het nadeel van sommige lampen is dat je ze lastig schoon kunt maken. En dat terwijl ze best wel wat stof vangen. Ze hangen hoog, dus het is lastig om erbij te komen. Door te kiezen voor een LED paneel, voorkom je veel extra werk. De panelen reinig je eenvoudig met een licht vochtig doekje.

In alle formaten verkrijgbaar

De diversiteit van LED panelen biedt ook veel voordelen. Juist omdat ze in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn, is er eigenlijk altijd wel eentje die aansluit bij jouw specifieke wensen en de grootte van de ruimte. Ook dimbaar en in verschillende kleurtemperaturen. Je hebt zeer kleine panelen voor in huis, maar ook grote panelen die bijvoorbeeld gemakkelijk in openbare gebouwen gemonteerd kunnen worden. Een LED paneel is in principe geschikt voor elk systeemplafond. Weet je niet zeker welk formaat je nodig hebt? Vraag dan gerust om advies in de winkel of de webshop. Zij kunnen jou precies vertellen welk formaat het meest geschikt is.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken