​Waarom voor een A-merk kiezen zoals Philips, Prolumia en Norton?

Door Lamp​verlichting Online - op 10-08-2024
​Waarom voor een A-merk kiezen zoals Philips, Prolumia en Norton?

Waarom voor een A-merk kiezen zoals Philips, Prolumia en Norton?

Het kiezen voor een A-merk zoals Philips, Prolumia en Norton biedt tal van voordelen. Deze merken staan bekend om hun hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatieve technologieën. A-merken investeren continu in onderzoek en ontwikkeling, wat resulteert in producten met goede prestaties en langere levensduur. Je profiteert van geavanceerde functies zoals betere energie-efficiëntie en verbeterde lichtkwaliteit. Bovendien bieden A-merken uitgebreide garanties en uitstekende klantenservice, wat extra gemoedsrust geeft. Ze voldoen aan strenge internationale normen en certificeringen, waardoor je verzekerd bent van veilige en milieuvriendelijke producten. Door te kiezen voor een gerenommeerd merk investeer je in duurzame verlichting die op lange termijn kosten bespaart en consistente prestaties levert.

Verschil tussen levensduurverwachting en garantie

De levensduurverwachting en de garantie van LED verlichting zijn twee belangrijke, maar verschillende aspecten om op te letten. De levensduurverwachting, vaak uitgedrukt in branduren, geeft aan hoe lang de LED lamp in theorie zou moeten meegaan onder ideale omstandigheden. Dit kan variëren van 15.000 tot wel 40.000 uur of meer, Bij LED armaturen is de verwachte levensduur nog hoger en varieert tussen de 40.000 en 120.000 branduren, natuurlijk is het afhankelijk van de kwaliteit van het product en de toepassing hiervan. De garantie daarentegen is de periode waarin de fabrikant belooft de lamp te repareren of vervangen bij defecten die niet door verkeerd gebruik zijn veroorzaakt. Een langere garantieperiode, zoals vijf jaar, is vaak een teken van vertrouwen van de fabrikant in hun product. Let bij de aanschaf dus niet alleen op de verwachte levensduur, maar ook op de duur en voorwaarden van de garantie om een weloverwogen keuze te maken.

Verlichting zonder flikkering

Een belangrijk aspect van hoogwaardige LED verlichting is het ontbreken van flikkering. Flikkervrije verlichting is essentieel voor het creëren van een comfortabele en productieve omgeving, vooral op werkplekken en in onderwijsinstellingen. Flikkering, zelfs als het niet direct zichtbaar is, kan vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen veroorzaken. Kwalitatieve LED lampen van A-merken zijn uitgerust met stabiele drivers die zorgen voor een constante lichtuitvoer zonder flikkering. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar kan ook de prestaties en het welzijn van de gebruikers verbeteren. Bij de aanschaf van LED verlichting is het daarom belangrijk om te kiezen voor producten die specifiek geadverteerd worden als flikkervrij.

Hoe herken je kwalitatief goede verlichting?

Kwalitatief goede verlichting herken je aan verschillende kenmerken. Allereerst is de kleurweergave-index (CRI) belangrijk; een CRI van 80 of hoger zorgt voor een natuurlijke en levendige kleurweergave. Daarnaast moet je letten op de consistentie van de kleurtemperatuur; hoogwaardige LED lampen bieden een stabiele en uniforme kleur zonder variaties. Energie-efficiëntie is ook een indicator van kwaliteit; A-merken leveren lampen met hogere lumen per watt verhoudingen. Kijk ook naar de bouwkwaliteit van de lamp, inclusief de gebruikte materialen en afwerking. Certificeringen zoals CE, RoHS en Energy Star geven aan dat de lamp voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen. Tot slot bieden hoogwaardige LED lampen langere garanties, wat een teken is van vertrouwen van de fabrikant in de duurzaamheid van hun product.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Lamp​verlichting Online Lamp​verlichting Online

Wij vertellen u graag over verlichting.

Lampenvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Verlichting & prijzen vergelijken Nu vergelijken